Vad säger andra om Sri Lanka?

Läsvärda artiklar om Sri Lanka

Expressen, 2013: Paradiset som toppar lista över heta resmål

Lonely Planet, 2012: Lonely Planet utser Sri Lanka till bästa resedestinationen 2013. Om detta skriver även Expressen och GP.

Svenska dagbladet, 2011: Golfa med klass i Sri Lanka

Dagens nyheter, 2010: Sri Lanka lockar igen

Vagabond, 2010: Sri Lanka – hoppfullt i paradiset

Vad säger de som varit där?

 

”På Sri Lanka var alla så trevliga och helheten var så fin.” -Lena

”Det enda jag hade lite bekymmer med var det varma klimatet. Sri Lanka är en fantastisk och mångfasetterad ö, som har kolossalt mycket att erbjuda! Jag fascinerades av folkets vänlighet.” -Lars

“Sri Lanka är ett paradis, med kritvita stränder, tropisk djungel, bergsbyar, storstad och nationalparker med vilda leoparder, elefanter, krokodiler och mycket mera. Allt på den lilla ytan. När bergståget tuffade sig uppåt mot bergen och med lianer och bananträd som snuddade vid tåget, då kände vi att vi nu är ute på ett riktigt äventyr. Och när leoparden sträckte på sig uppe på klippan, då stannade hjärtat till och håret reste sig i en välrysning.” -Mikael

”Sri Lanka har mycket att erbjuda och mycket godhjärtade människor.” -Eva

“Jag älskar Sri Lanka. Lite som Indien fast lugnare. Folket är otroligt vänligt och socialt. Hikkaduwa tyckte jag var ett skönt ställe då jag gillar surfing.” -Klas

”För mig är Sri Lanka ett paradis, landet har allt vad man kan önska i naturväg, vackra stränder, myllrande städer, grönskande djungel och fantastiska berglandskap. Hela landet osar kultur och man behöver inte leta efter sevärdheter. Som världen ser ut idag är det förundrande att se alla dessa religioner samsas sida vid sida i ett så litet land som det faktiskt är. Det bästa för mig med landet är det underbara vänliga folket som alltid möter dig med ett leende och en hjälpande hand.” -Jenny

”Jag blev förälskad i Sri Lanka. Det är ett otroligt vackert land och när vi var där imponerades jag allra mest över hur orört det än så länge kändes. Trots att vi reste mestadels kring de mer turistiga ställena så kändes det exotiskt och oförstört. Jag har några få kriterier när jag reser och jag tycker att Sri lanka uppfyllde dem med råge. Dels vill jag helst inte att det ska vara för mycket turister och jag vill uppleva någonting nytt och exotiskt. Maten är viktig och här är Sri lanka svårslaget med sina fantastiska skaldjur till låga priser och goda smak! Att se exotiska djur i sina naturliga miljöer (var på blåvals-safari och flodsafari) är också något jag tycker är häftigt! Klimatet var helt perfekt i februari, varmt och skönt, men fortfarande behagligt! Det slog mig också när vi var där var att människorna kändes lyckliga och välkomnande. Inget kvinnoförtryck eller fientlighet mot turister!” -Sofia

Det bästa med Sri lanka var djurlivet! Också maten var fantastiskt god. Jag tycker även att man kände sig väldigt trygg på Sri lanka, trevliga människor. Sedan var kokosnöt-vattnet ett extra plus samt ekorrarna som var lite här och var stal mitt hjärta totalt! -Lina