Reseförsäkring

Under resan är det viktigt att du är täckt av en reseförsäkring. Det kan också vara bra att ha ett avbeställningsskydd om något oförutsett skulle hända som gör att du tvingas avbeställa resan. Nedan försöker vi göra det enklare för dig att överblicka dina försäkringsalternativ:

1. Hemförsäkring

Reseförsäkring: Täcker vanligtvis upp till 45 dagar.

Avbeställningsskydd:  Ingår vanligtvis i en utökad hemförsäkring. Det kan också i normala fall läggas till separat. Här kan du läsa mer om de största försäkringsbolagens reseförsäkringar:

IF
Trygg-Hansa
Folksam
Länsförsäkringar

Hör med ditt försäkringsbolag om huruvida din hemförsäkring även innefattar avbeställningsskydd. Tänk på att också kontrollera maxbeloppet.

2. Kompletterande kortförsäkring (Visa-kort eller Mastercard)

Avbeställningsskydd: Om du har ett Visa-kort eller Mastercard på någon av de större bankerna ingår ofta avbeställningsskydd, oavsett om du betalar med kortet eller via bankgiro från kontot som kortet är kopplat till. Det är dock viktigt att du har koll på villkoren om du förlitar dig på detta skydd. Läs mer om villkoren hos de enskilda bankerna:

SEB
Handelsbanken
Swedbank
Nordea

3. Separat avbeställningsskydd och reseförsäkring

Reseförsäkring: Om du ska vara borta längre än 45 dagar är du under din resa normalt inte täckt av din hemförsäkring, och det kan då vara ett bra alternativ att teckna en separat reseförsäkring. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkring. Du kan också förlänga din reseförsäkring med ditt nuvarande försäkringsbolag.

Avbeställningsskydd: Om du varken har avbeställningsskydd från din hemförsäkring eller ditt bankkort kan ett separat avbeställningsskydd tecknas. För det rekommenderar vi Gouda Avbeställningsförsäkring. Kostnaden för avbeställningsskyddet är i det här fallet beroende av resans kostnad. Räkna ut kostnaden här.

Om du skulle ha några ytterliggare frågor kring försäkringssituationen är du självklart välkommen att kontakta oss.