Kandy

KandyKandy höglandets huvudstad och har fantastiskt mycket att erbjuda. Här finner man mycket kultur, historia, natur och en känsla av lugn. Kandy ligger bara 115km inåt landet från Colombo, men klimatmässigt är det stor skillnad på grund av att staden ligger 500meter över havet.

Kandy var huvudstaden i det sista singalesiska kungadömet, som föll mot britterna 1815 efter att ha stridit mot portugiserna och holländarna i tre århundraden. Det tog britterna 11 år att bygga vägen som länkar samman Colombo med Kandy, och arbetet slutfördes 1831.

Både staden och det omgivande landskapet är grönt och frodigt och det finns många trevliga promenader man kan gå som börjar i staden. Stadskärnan är relativt bergig och en fin blandning av gamla affärer, antik- och ädelsstensspecialister, en livlig marknad och ett stort urval av restauranger.

Kandy är också populärt för den årliga paraden som kallas Esala Perahera, där en av de kistor som används för att täcka Sri Lankas viktigaste buddhistiska relik, Buddhas tand, bärs runt i staden. I paraden går traditionella dansare, trummisar, fanbärare av provinserna i det gamla Kandyanska kungariket och förstås även storslagna elefanter. Cermonin hålls årligen i juli eller augusti och lockar stora skaror från alla delar av landet.

Sevärdheter i Kandy

Läs också

 

 

Läs mer om Sri Lanka