Galle

Galle , Sri Lankas fjärde största stad, är förmodligen Asiens bästa exempel av en ”fortifierad” stad byggd av Europeiska kolonialmakter vilket har gett upphov till fantastiska byggnader. Gator från 1600-talet blandas med byggnader med influenser från holländarna, portugiserna, britterna och andra kolonialmakter och kulturer som har härskat i staden. Staden är också listad på Unescos världsarvslista. Det är en upplevelse att ströva inom fortväggarna och lugnt beskåda byggnaderna – stressen från stadslivet är som bortblåst. Detta är också Sri Lankas centrum för hantverk – här finns en stor uppsjö affärer som säljer hantverk i alla dess former.

Galle Fort

Staden är mest känd för sitt 36 hektar stora Galle Fort, som byggdes 1663 av holländarna. Det är en fantastisk samling av byggnader och kultur som går tillbaka genom århundradena. Strosa omkring på gatorna och möt den ena arkitekt-överraskningen efter den andra.

Fascinerande med fortet är att det inte bara är en vacker plats, det är också ett fungerade samhälle. Där finns administrativa kontor, domstolar, exporterande företag och lokalbor som strosar omkring på gatorna. Allt detta bidrar till den fantastiska energin som finns i luften.

Läs också mer om:

Galle
Bilar i Galle
Galle Fort

Visa större karta