Resa på Sri Lanka med barn

Sri Lanka med barnSri Lanka är generellt mycket barnvänligt och många väljer att åka hit med hela familjen. Här har vi samlat det man bör tänka på när man reser med barn på Sri Lanka.

Transporten – njut av den och stanna ofta

Tänk på att infrastrukturen inte är lika väl utbyggd på Sri Lanka som i västvärlden och det tar därför längre tid att ta sig mellan två platser. Därför är det viktigt att se till att inte en alltför stor del av resan spenderas i bilen. Du kan alltid be våra chaufförer att stanna när som helst, om man vill ta en paus och kanske titta på den vackra omgivningen.

Maten kan ofta varieras

Sri Lankesisk mat är inte extremt kryddig och stark men kockarna är alltid villiga att anpassa kryddnivån efter önskemål. Många hotell erbjuder även mer västerländsk mat såsom pasta, köttfärssås eller omellet.

Barnpassning

Många hotell erbjuder barnpassning på sina lekområden till väldigt låga priser – det kan vara något att överväga om ni som föräldrar vill vara ensamma en kväll.

Vill ni bo på hotell eller pensionat (guest house)?

Hotellen har självklart ofta många bekvämligheter, såsom som pool och bra restaurang. Det kan vara ett alternativ att någon gång under resan bo på ett mer personligt och familjeägt pensionat för att få lite mer av det lokala, vilket skulle kunna ge barnen en större insyn i hur det faktiskt är att bo på Sri Lanka.

Sri Lanka är fullt av djur

Det finns helt fantastiska möjligheter på Sri Lanka för barnen att se exotiska djur, vilken brukar vara mycket uppskattat. Läs mer om det här i höjdpunkter på Sri Lanka för barnen.

Aktivera barnen vid besök av Sri Lankas historiska platser

Sri Lanka har fantastiska historiska platser att besöka som verkligen kan rekommenderas, även om de ofta uppskattas mer av vuxna än av barn. Då brukar det hjälpa att aktivera barnen så mycket som möjligt genom att till exempel hyra en cykel för att titta på monumenten.

Höjdpunkter för barnen på Sri Lanka

Det finns en mängd olika aktiviterer som barnen kommer älska. Exempel är snorkling, alla djur, stränderna, tågresor, dansuppvisningar med mera. Här har vi samlat det som brukar vara riktiga höjdpunkter för barnen.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring att resa med barn på Sri Lanka, eller om du vill diskutera en skräddarsydd resa till Sri Lanka för familjen!